طرح اضطراری پمپاژ از حجم غیرقابل برداشت سد ساوه برای تامین آب شرب
16:15 - 1403/08/12
در صورت ادامه روند کنونی، تامین آب شرب از سد تا پایان سال با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
به گفته وی، حجم کل آب موجود در سد ساوه حدود ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب است که ۶.۸ درصد کل ظرفیت ذخیره سد را تشکیل میدهد که سه میلیون متر مکعب آن قابل برداشت است و احتمال میرود به زودی سد به مرحلهای برسد که امکان برداشت مستقیم از آن وجود نداشته باشد.
حجم ذخیره آب سد الغدیر در مقایسه با سال گذشته که ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب بوده، حدود هشت درصد کاهش یافته است
رییس اداره بهره برداری سد الغدیر ساوه یادآور شد: حجم ذخیره آب سد الغدیر در مقایسه با سال گذشته که ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب بوده، حدود هشت درصد کاهش یافته است.
وی همچنین به کاهش ورودی آب سد در تابستان اشاره کرد و گفت: تابستان امسال حجم آب ورودی به سد با کاهش شدید بین ۳۰ تا ۴۰ لیتر در ثانیه بود و در چند روز اخیر با کاهش برداشت در بالادست به ۸۰ تا ۱۰۰ لیتر در ثانیه رسیده است.
وی افزود: باخنک شدن هوا تبخیر آب از سطح دریاچه سد نیز کاهش یافته و به حدود ۱۰ تا ۲۰ لیتر در ثانیه رسیده و این در حالی است که در روزهای گرم تابستان در بعضی از روزها تبخیر تا بیش از ۱۵۰ لیتر بر ثانیه بود .
محمدی گفت: هم اکنون زهکشی طبیعی سد نیز حدود ۶۰ لیتر در ثانیه است که به رودخانه منتقل میشود.
محمدی با تاکید بر اهمیت مدیریت دقیق منابع آبی موجود، اظهار کرد: تمامی این عوامل، چالشهای قابلتوجهی را برای تأمین آب شرب منطقه ایجاد کرده و در این راستا در این راستا، طرحی برای پیش بینی استفاده احتمالی از "حجم غیر قابل برداشت" آب سد بهعنوان راهکاری اضطراری مطرح شده است.